زنجیل ، خواص زنجبیل

زنجبیل گیاهی است که علاوه بر مصارف آشپزی،خواص دارویی و درمانی بسیاری را دارد.همچنین برای سلامت پوست نیز بسیار مفید می باشد.در این بخش خواص زنجبیل و فواید آن را بررسی خواهیم کرد.

زنجبیل و خواص سرشار آن برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها 

 

زنجبیل یا زنجفیل یا شنگویر گیاهی است که علاوه بر مصارف خوراکی ،خواص درمانی بسیاری را دارد. زنجبیل یا زنجفیل  با نام علمی ZINGIBER OFFICINALE که به نام عمومی GINGER در دنیا مشهور است.

زنجبیل اصالتاً یک گیاه چینی و هندی است و در این کشورها در طول بیشتر از 4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است.فرآورده های حاصله از زنجبیل از ریشه تازه یا خشک آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود.
 
خواص زنجبیل ، خواص زنجبیل ، خواص درمانی زنجبیل

زنجبیل دارای چه فراورده هاییی است؟؟؟ 

 
فرآورده های زنجبیل
فرآورده های مختلفی از زنجبیل در سراسر جهان موجود است که شامل پودر، محلول الکلی، اسانس و عصاره ی تازه ی زنجبیل است. میزان مصرف آن تا سه گرم در روز بلامانع است.
 
خواص متعدد زنجبیل
زنجبیل ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون ، ضد باکتری،آنتی اکسیدان ، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، افزایش ترشحات روده ای معدی، پایین آورنده ی کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد.
زنجبیل نیروبخش، مقوی معده، و ضد رقت خون می باشد. 
درمان کننده یرقان است. اگر پودر آن را روی پوست بدن مالش دهند، آن را تحریک و قرمز می کند. 
تقویت کننده حافظه، بازکننده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می برد.
زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز کرده اند. 
زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید بوده و همچنین  تشنگی را برطرف می کند.
مخلوط زنجبیل با نبات و کندر برای جلوگیری از نفخ میوه های نارس مناسب است.
ضماد زنجبیل جهت گری(داءالثعلب) و فرو بردن ورم سودمند می باشد.
اگر زنجبیل را کوبیده و روی آبگوشت بپاشند، درد مفاصل را تسکین می دهد. علاوه بر این مالیدن زنجبیل خشک و آب تازه ی آن برای معالجه رماتیسم نافع است.
برای غدد فوق کلیه مفید بوده و ترشح هورمون کورتیزول را از این غدد زیاد می کند و بیشتر خواص زنجبیل به همین دلیل می باشد.
 
درمان بیماری ها با زنجبیل
برای درمان تهوع،گاز معده یا سوء هاضمه روزانه 2 تا 4 گرم ریشه تازه یا 1/5 تا 3 میلی لیتر تنتور آنرا مصرف کنید.
برای جلوگیری از استفراغ، هر 4 ساعت یک گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد کپسول زنجبیل(یک گرم) برای مصرف توصیه می شود.
در درمان سرماخوردگی،تب ناشی از آنفلونزا،گلودرد،گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد،دو قاشق غذاخوری از دم کرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید.
برای درمان درد ورم مفاصل از آب،عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه 4 گرم مصرف کنید یا روغن آنرا روی مفصل دردناک بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید.
جینجرول، مهم ترین جزء تشکیل دهنده ی زنجبیل که مسئول ایجاد طعم و مزه در این گیاه می باشد، از رشد سلول های سرطانی مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند.
 
خواص زنجبیل ، خواص درمانی زنجبیل ، زنجبیل در بارداری

تاثیر مثبت زنجبیل بر کاهش قند خون 

 
زنجبیل می تواند باعث کاهش قند خون شود
نتایج یک پژوهش جدید نشان می دهد که پودر زنجبیل در افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند باعث کاهش قند خون می شوداگر پزشکتان تشخیص بدهد که مصرف اینادویه با داروهایتان تداخل ایجاد نکند می توانید از آن برای کنترل هر چه بیشتر قند خونتان استفاده کنید. 
در برخی موارد مصرف زنجبیل می تواند تأثیر خطرناکی روی میزان انسولین بدنتان داشته باشد.
 
مهم ترین ترکیبات شیمیایی
مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است.
 
ترکیبات اصلی زنجبیل: 
انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد)اولئورزین(4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است.
یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئین و فیبر می باشد.
 
زنجبیل در دوره ی بارداری:
در خصوص مصرف زنجبیل در دوره ی بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. برخی از مطالعات نشان می دهند که رابطه ای بین مصرف زنجبیل و سقط جنین وجود دارد. برخی دیگر معتقدند مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره می شود. درحالی که بررسی های متعدد دیگر نشان می دهد که مصرف زنجبیل در دوره ی بارداری نه تنها مشکلی به بار نمی آورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز می شود. به همین دلیل توصیه می کنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید.
 
خواص درمانی اجزای مختلف زنجبیل
ضماد ریشه آن برای درمان عوارض پوستی مانند سودا، ورم پوستی و دانه های جلدی و معالجه نقرس مفید است .
ریشه آن ضد کرم است. 
برای معالجه مالیخولیا، وحشت، ترس و اندوه از جوشانده این گیاه استفاده می کنند. کسانی که در رختخواب ادرار می کنند ، بهتر است از جوشانده ریشه این گیاه بنوشند تا دستگاه ادراری آنها تقویت شود.
 برای بازشدن عادت ماهیانه زنان نیز جوشانده آن مفید است.
 موارد منع مصرف زنجبیل
- در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
- مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می شود.
- افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
- اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
- مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
- مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
- مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
 
از زنجبیل برای تهیه ماسک ها زیبایی که باعث شفافیت پوست و پاکیزگی آن می شود استفاده می کنند.