انواع روش های کاشت مو و تعریف کاشت مو

1- کاشت مو به روش پانچ : به دلیل قدیمی بودن دیگر انجام نمی شود.
2- کاشت مو به روش اف یو تی (FUT) : در اصطلاح عامیانه به آن روش جراحی هم گفته می شود.
3- کاشت مو به روش اف آی تی (FIT) یا FUE : در اصطلاح عامیانه به آن روش بدون جراحی گفته می شود.
4- کاشت مو به روش سیف (Safe) : همان روش FIT است که در ادامه راجع به آن توضیح داده می شود.
5- روش ترکیبی کاشت مو : ترکیبی از روش های FUT و FIT است.
6- کاشت مو با استفاده از تکثیر فولیکول ها در آزمایشگاه : این روش در مرحله تحقیقاتی می باشد.

Image result for hair transplant before and after


اصلن کاشت مو به چه معناست و جریان آن از چه قرار است ؟

تراکاشت مو یا کاشت مو به تکنیک جراحی گفته می شود که در آن ریشه های مو، تک تک از ناحیه اهدا کننده به ناحیه در حال ریزش و یا خالی از مو برده می شوند. از این روش بیشتر برای درمان ریزش مو ی مردانه استفاده می شود و طی آن ریشه هایی که به صورت ژنتیکی در مقابل ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس برده می شوند. بعلاوه از این روش برای بازسازی ریزش مو ابرو، مژه، محاسن، موهای سینه و ناحیه تناسلی و پوشاندن محل زخمهای ناشی از تصادف و یا جراحی مانند کشیدن پوست و کاشت موهای قبلی استفاده می شود. کاشت مو با پیوند پوست متفاوت است. 
در هر پیاز مو 1 تا 4 رشته مو رشد می کند. امروزه در پیشرفته ترین روشهای کاشت مو، پیاز مو را دست نخورده انتقال می دهند. نتیجه این کار ظاهر طبیعی تر موهای کاشته شده است. این روش کاشت Follicular Unit Transplantation و یا بصورت کوتاه شده FUT نامیده می شود. موهای اهدایی به دو روش کاملاً متفاوت جمع آوری می شوند.این کار فوق العاده تخصصی بوده و فقط متخصصین پوست و مو مجاز به انجام آن می باشند. ویکیپدیا

 کاشت مو

 

1- روش پانچ (punch):


موها به صورت دسته ای برداشته شده و در محل مورد نیاز با استفاده از ایجاد سوراخ هایی در پوست سر، کاشته می شود. امروزه این روش به دلیل ایجاد نمای مصنوعی (معروف به نمای عروسکی) کاربرد چندانی ندارد.

2- کاشت مو به روش اف یو تی (FUT):


در این روش از طریق عمل جراحی و با استفاده از تیغ جراحی نواری به عرض 2 سانتیمتر و طولی بین 15 تا 20 سانتیمتر از قسمت مودار پشت سر برداشته شده و محل برداشت بخیه می شود. سپس فولیکول های مو زیر میکروسکوپ از یکدیگر جدا می شوند. در نهایت شکاف های ظریفی (1 میلیمتری) در محل مورد نیاز در پوست سر ایجاد شده و گرافت های مو کاشته می شوند. این شکاف ها پس از چند ماه کاملاً بهبود می یابند و چندان قابل تشخیص نیستند. (حتی در بعضی از موارد کاملاً غیرقابل تشخیص هستند.)

3- کاشت مو به روش اف ای تی (FIT) یا (FUE):


در این روش نیازی به برداشت نوار از پشت سر نیست. بلکه با استفاده از یک پانچ ظریف و فروکردن آن در پوست سر، فولیکول های مو را خارج می کنند. عمل برداشت مو معمولاً از پشت سر و ناحیه پشت گوش ها انجام می شود. در نهایت (دقیقاً مانند روش قبل) شکاف های ظریفی (1 میلیمتری) در محل مورد نیاز در پوست سر ایجاد شده و گرافت ها کاشته می شوند. این شکاف ها پس از چند ماه کاملاً بهبود می یابند و چندان قابل تشخیص نیستند. (حتی در بعضی از موارد کاملاً غیرقابل تشخیص هستند)

4- کاشت مو به روش سیف یا Safe یا سیفر:


این روش در واقع همان روش FIT می باشد با این تفاوت که به جای برداشت مو به کمک پانچ دستی از یک موتور برقی (دستگاه Safer) استفاده می شود. استفاده از موتور برای برداشت مو، سرعت عمل جراحی را افزایش می دهد. اما بسیاری از مراکز معتقدند که استفاده از موتور برقی برای برداشت مو، به فولیکول ها (خصوصاً در مورد موهای نازک) آسیب زیادی وارد آورده و ترجیح می دهند با استفاده از پانچ های ظریف دستی، به آرامی و با تمرکز و دقت بیشتر اقدام به برداشت موها نمایند. لازم به ذکر است که موتور پانچ برقی با کاشت مو به کمک ربات متفاوت است. (کاشت مو با ربات فعلاً در مرحله تحقیقاتی است)

5- روش ترکیبی کاشت مو:


این روش ترکیبی از روش های FUT و FIT است. بدین صورت که در روز اول عمل، با استفاده از روش FUT نواری از پشت سر فرد جدا کرده و پس از جداسازی فولیکول ها آن را در قسمت Hairline و جلوی سر کاشت می کنند. سپس در روزهای بعد با استفاده از روش FIT از مناطق بالا و پایین خط برش FUT اقدام به برداشت موها کرده و آن ها را در وسط سر و یا در بین موهای کاشته شده قبلی، کاشت می کنند. مزیت این روش یکی عرض کمتر نوار برداشت شده FUT و دیگری سرعت بیشتر عمل می باشد.

 

6- روش کاشت مو با استفاده از تکثیر فولیکول ها در آزمایشگاه:


در این روش، تعداد اندکی از فولیکول های فرد برداشت شده، سپس به تعداد مورد نیاز در آزمایشگاه تکثیر شده و در نهایت فولیکول های تکثیر شده همانند روش های FIT و FUT و ترکیبی، کاشته می شوند. مزیت این روش قدرت به کارگیری آن برای افراد با بانک مو ضعیف می باشد. اما متاسفانه این روش در مرحله تحقیقاتی است و حتی اولین مرحله تست آن با شکست مواجه شده است!