صورت در معرض دید ترین قسمت بدن ماست و بینی در مرکز آن واقع شده و برجسته است لذا اشکالات ساختمانی بینی برای تمام افراد بوضوح قابل رویت است.
جراحی زیبایی و پلاستیک بینی، افزون بر ایجاد تناسب درخود بینی، ارتباط خوشایندتری را بین بینی ودیگر اجزای صورت برقرار می کند. به همین دلیل نباید بینی را به عنوان عضوی مجزا و مجرد درنظر گرفت. رابطه تنگاتنگ بینی با پیشانی، چشم، لب وچانه به گونه ای است که هرنوع نقص دراجزای صورت می تواند براین ارتباط ظریف تأثیر گذارد. به عنوان مثال چانه کوچک ،موجب برآمده تر به نظر رسیدن بینی می شود. بی توجهی نسبت به تناسب بینی با اجزای صورت موجب عدم دسترسی به نتیجه رضایت بخش خواهد شد.
جراحی باز و بسته برای عمل رینوپلاستی چه تفاوتی با هم دارند؟
همان طور که می دانید جراحی بینی به دو صورت باز و بسته انجام می شود که هرکدام از این روش ها بنا به شرایطی انجام می شوند. روش باز به روشی گفته می شود که بین سوراخ های بینی یک برش ظریف می زنیم که در این حالت پوست به راحتی از روی بینی بلند می شود، اما در روش بسته برش هایی از داخل بینی زده می شود. با این حال در هر دو روش پوست از اسکلت بینی جدا می شود چرا که برای دسترسی به اسکلت بینی این کار لازم است. با این حال هر یک از روش ها، مزیت ها و معایبی را به همراه دارند. به عنوان مثال در جراحی باز دید پزشک بهتر است و راحت تر می تواند تغییرات لازم را انجام دهد در صورتی که در جراحی بسته این امکان به راحتی وجود ندارد اما در مقابل بعد از عمل ترمیم ها سریع تر و راحت تر انجام می شوند و حتی می توان گفت برعکس روش باز خبری از جای زخم نیست. با این حال روش باز بیشتر انجام می شود اما اگر فردی نخواهد جای زخم برایش باقی بماند، از روش بسته استفاده می شود. به طور کلی می توان گفت:
مزیت روش بسته در این است که:
- برش پوستی در ناحیه کلوملا را ندارد .
- زمان عمل کوتاه تر است .
- تورم بعد از عمل کمتر است .
مزیت های روش باز:
- دید بهتر جراح
- توانایی برای انجام عمل در بینی های مشکل
- سهولت در گذاشتن گرافت های غضروفی و استخوانی یا پروتز ها
اما باید به این نکته اشاره کنیم که برخی ها فکر می کنند اگر کناره های بینی شان بخیه خورده باشد، به این معناست که از روش باز استفاده شده است؛ در صورتی که برای اصلاح پره های بینی در هر روش ( چه باز، چه بسته) ممکن است نیاز به ایجاد برش در این ناحیه باشد. اصولا اگر اشکالات بینی خفیف و محدود به برجستگی (قوز) استخوانی/غضروفی باشد و سر بینی نیاز به اقدام محدود داشته باشد، روش بسته ارجح است، ولی در جراحی های ترمیمی (عمل بار دوم) ، دفرمیتی های ناشی از ضربه، اشکالات و غیر قرینگی های سر بینی، اشکالات مادرزادی بینی (بینی/لب شکری) روش باز اولویت دارد. در جراحی بینی های گوشتی از آنجا که جهت فرم گرفتن غضروف های ضعیف موجود غالبا نیاز به تقویت و بازسازی وجود دارد روش باز شاید مناسب تر باشد.
عمل بینی یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی است که امروزه به خصوص در کشور ما انجام می شود. با این حال خیلی از افراد تنها و تنها به ظاهر و شکل نهایی بینی توجه دارند و مسائل دیگر برای شان از اهمیت کمتری برخوردار است. اما تنها پزشک و نحوه جراحی بینی تضمین کننده رضایت مطلوب از نتیجه عمل نیستند و غیر از این چند مورد کلیدی موارد دیگر هم باید رعایت شود.
پس از عمل جراحی پلاستیک بینی رعایت چه نکاتی ضروری است؟
- در 24ساعت اول پس از عمل بهتر است در جهت کاهش تورم دور چشم از کیسه یخ روی چشم ها استفاده شود .
- طی چند هفته پس از عمل برای بهتر شدن تنفس می توان روزانه در چند نوبت با محلول سرم نمکی، داخل بینی را شست وشو داد .
- تا دو هفته پس از عمل سعی شود از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری شود .
- رفتن به مسافرت بعد از 5 تا 7روز بعد از عمل بلامانع است .
- در هفته های اول پس از عمل لازم است از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری شود .
- طی روزهای اول پس از عمل از هرگونه ضربه به بینی باید پرهیز شود. به عنوان مثال هنگام خواب باید طاق باز خوابید .
- هنگام خوابیدن سعی شود نیم تنه بالاتر از پاها قرار گیرد تا ورم کمتری در ناحیه صورت ایجاد شود .
- در هفته های اول پس از عمل لازم است از فعالیت های بدنی شدید و ورزش های سنگین اجتناب شود .
- از خوردن غذاهایی که به جویدن طولانی نیاز دارند در هفته های اول باید پرهیز شود .
- در هفته اول پس از عمل سعی شود عطسه با دهان باز انجام شود و از حرکات شدید صورت هنگام خنده و نیز از گریه اجتناب شود .
- شستن صورت یا حمام کردن به شرطی که پانسمان روی بینی خیس نشود بلامانع است .
- استفاده از لنزهای تماسی چشم و مواد آرایشی روز بعد از عمل بلامانع است .