فواید خیار
سلامتی استخوانها
در بین مواد مغذی که در خیار وجود دارند، ویتامین K رتبه اول رو دارد. این ویتامین کلید سلامتی استخوانها است. یک فنجان خیار با پوست، بیش از 20٪ از ویتامین K مورد نیاز روزانه رو فراهم میکند. این ویتامین برای شکلگیری استخوانها ضروری است و کمبود آن به پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوان منجر میشود.
سلامتی دستگاه قلبی – عروقی
خیار حاوی دهها نوع آنتیاکسیدان مثل فلاونوئیدها است که از ما در برابر بیماریهای قلبی محافظت میکنند. دانههای خیار هم مفید هستند. تحقیقات نشان میدهند که کسانی که از عصاره دانه خشکشده خیار استفاده میکنند، کلسترول تام و کلسترول بد خونشان (LDL) و نیز تریگلیسرید آنها کمتر شده و مقدار کلسترول خوب (HDL) در خونشان افزایش مییابد.
آبرسانی به بدن
یک خیار متوسط حاوی 194 گرم مایعات است. یعنی فقط کمی کمتر از یک فنجان مایعات رو در خود جای داده است.
کمک به کنترل وزن
خیار از سه جهت به کاهش وزن کمک میکند. یکی اینکه انرژی خیلی کمی دارد. دوم اینکه سرشار از فیبر است و سوم اینکه مملو از مایعات میباشد.
کاهش خطر سرطان
در کنار سایر مواد غذایی گیاهی مثل تخم کتان، کنجد، کلمپیچ، بروکلی، کلم، توتفرنگی، زردآلو و …، خیار نیز حاوی ترکیبات طبیعی به نام لیگنان است که توسط باکتریهای طبیعی موجود در دستگاه گوارش به ترکیبات دیگری تبدیل میشوند و به گیرندههای استروژن متصل میشوند. در نتیجه این امکان وجود دارد که از بروز سرطانهایی که به استروژن ربط دارند، جلوگیری کند. از جمله این سرطانها میتوان به سرطان سینه، تخمدان، رحم و پروستات اشاره کرد.
لطافت و سلامتی پوست
مغز خیار از آب، ویتامین C و اسید کافئیک تشکیل شده است که همگی خاصیت ضدالتهاب دارند. ترکیب این مواد اثر نرمکنندگی بر روی پوست دارد و تورم و تحریکات پوستی رو کاهش میدهد. به همین جهت است که از خیار برای درمان خانگی آکنه و آفتابسوختگی استفاده میشود.
از بین بردن بوی بد دهان
یکی از علل رایج برای بوی بد دهان، بویی است که در اثر حمله باکتریها به تکههای غذا در دهان ایجاد میشود. مایعات موجود در خیار، و نیز تولید بزاق که در اثر جویدن خیار افزایش پیدا میکند، به پاکیزگی دهان و از بین بردن این بو کمک میکنند.
منبع:یکا