از جوز هندی بیشتر بدانید
جوز هندی دانهای است که توسط درخت همیشه سبز میریستیکا فراگرانس تولید میشود، این درخت در نواحی گرمسیری دنیا به وفور یافت میشود. دانههای جوز هندی شاید کوچک باشند اما مواد مغذی موجود در آنها بسیار باارزش بوده و فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارند.
این ادویهی خوشایند و تا حدودی شیرین در آشپزی تمام دنیا کاربرد دارد و شما مجبور نیستید مقدار زیادی از آن استفاده کنید تا از طعم مطبوعش بهره ببرید. تنها کمی از آن کافیست تا بو و طعم غذا را خوشایندتر کند. جوز هندی هم به صورت کامل و هم به صورت پودر در آشپزی کاربرد دارد و به صورت عصاره نیز در سایر زمینهها میتواند مورد استفاده باشد.
برخی از ترکیبات مفید موجود در جوز هندی شامل پتاسیم، آهن، منگنز، تیامین، فولات، منیزیم، مس و ویتامینهایی چون B1 و B6 است. همچنین جوز هندی دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضدنفخ، محرک، ضداسپاسم، روانگردان و شهوتآور است. تمام این ویژگیها باعث شده که این ادویهی خوشعطر، لیستی از فواید را برای سلامتی داشته باشد.
جوز هندی از نظر طب سنتی
جوز هندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده است. در طب سنتی، دانه و روغن جوز هندی را برای درمان بیماری های مربوط به اعصاب و سیستم گوارش تجویز می کنند. از روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای کاهش موقتی دردهای دندان نیز می توان استفاده کرد؛ کافی است چوب پنبه ای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان دردناک قرار دهید.
در کشور فرانسه- علاوه بر مصرف آن به عنوان ادویه- مخلوط جوز هندی و عسل را برای درمان ناراحتی های گوارشی و تنفسی مورد استفاده قرار می دهند.التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوز هندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین می یابد. جوز هندی به حفظ سلامت دستگاه ایمنی بدن کمک می کند.
برای کاهش علائم آلرژی نیز می توانید جوز هندی بخورید. به رغم خواص باارزش جوز هندی، مصرف زیاد آن سبب ایجاد مشکل در بخش کنترل احساسات در مغز شده و پس از مصرف بیش از حد، احساس نشاط به همراه سستی و رخوت در انسان پدید می آورد که شبیه نوعی مسمومیت است.
مس و منگنز
دانه جوز هندی با افزایش مواد معدنی دریافتی به ویژه مس و منگنز فواید زیادی برای بدن دارد. مس و منگنز موجب تقویت ساختار اسکلتی بدن و حفظ سلامت آن می شوند. همچنین منگنز به سنتز هورمونهای جنسی کمک می کند و مس سیستم ایمنی را تقویت می کند. یک سهم پودر دانه جوز هندی، حاوی 0.41 میلی گرم منگنز است که 23 درصد و 18 درصد از مقدار منگنز توصیه شده روزانه را به ترتیب برای زنان و مردان تأمین می کند.
همچنین همین مقدار جوز هندی حاوی 144 میکرو گرم مس می باشد که 16 درصد مقدار مس مورد نیاز روزانه را تأمین می نماید.
فیبر غذایی
از دانه های جوز هندی در آشپزی به عنوان منبع فیبر می توانید استفاده کنید. فیبر ماده مغذی مهمی برای سلامتی در بلند مدت است. فیبر به کنترل کلسترول و قند خون کمک می کند. رژیم پر فیبر خطر بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع 2 و بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد. فیبر مدفوع را نرم می کند؛ بنابراین احتمال یبوست را کاهش می دهد. همچنین با اختلالات گوارشی دیگر مانند بیماری دیورتیکولار مقابله می کند. هر دو قاشق غذا خوری دانه جوز هندی آسیاب شده، 2.9 گرم فیبر دارد که 8 درصد از میزان فیبر توصیه شده روزانه در مردان و 11 درصد فیبر زنان را تأمین می کند.
خاصیت ضد سرطانی
دانه جوز هندی حاوی مواد شیمیایی است که با رشد سرطان مقابله می کنند. یک مطالعه که در سال 2007 در Journal of the Medical Association of Thailand منتشر شد، نشان داد ترکیبات ناشناخته ای در جوز هندی وجود دارند که قادرند با رشد سلولهای لوکمی (نوعی سرطان خون) در مطالعات آزمایشگاهی، مقابله کنند. در مطالعه آزمایشگاهی دیگری که در سال 2005 در Toxicology Letters منتشر شد، مشخص شد جوز هندی مرگ سلول های سرطان مغز را افزایش میدهد.
تسهیل کننده خواب
در صورتی که هنگام بستن چشم و خواب با مشکل مواجه می شوید، یک فنجان شیر داغ را با جوزهندی مخلوط کرده و میل کنید. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینه ای است که به سروتونین برای ترویج خواب در بدن تبدیل می شود.
جوزهندی موجب می شود که اثر سروتونین در بدن طولانی تر باقی بماند (بنابراین در مغز به مدت طولانی تری می ماند).
نکته مهم جوز هندی در بارداری
جوز هندی بهعنوان یک منبع است که میتواند باعث سقط جنین خود بهخود شود؛ اما با استفاده کم در آشپزخانهٔ دوران بارداری سالم در نظر گرفته میشود. با این حال مهار تولید پروستاگلاندین و حاوی hallucinogens که اگر به مقدار زیاد استفاده شود، ممکن است به جنین آسیب برساند.
مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم میتواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگآور به همراه دارد.
مضرات جوز هندی چیست ؟
مضرات استفاده از جوز هندی
جوز هندی در بزرگسالان و نوجوانانی که می خواهند احساس سرخوشی پیدا کنند، ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد. طبق گزارش خدمات سلامتی دانشگاه کلمبیا، چند قاشق چایخوری تا 2 قاشق غذا خوری جوز هندی می تواند نشئگی ایجاد کند. مصرف این ادویه برای نشئگی، میتواند طیف وسیعی از عوارض جدی را به دنبال داشته باشد. علائم سی دقیقه تا سه ساعت پس از مصرف شروع می شوند. این تاثیرات یک یا دو روز ممکن است طول بکشد.
تهوع، اسپاسم معده و استفراغ
مصرف جوز هندی به مقدار زیاد مدت کوتاهی موجب احساس نشئگی میشود. نشئگی معمولا با عوارض عوارض ناخوشایند متعددی همراه است. خدمات سلامت دانشگاه کلمبیا بیان می دارد، جوز هندی می تواند باعث احساس تهوع و اسپاسم معده شود. اغلب پس از حالت تهوع، استفراغ اتفاق می افتد.
دوره روان پریشی
پس از مصرف زیاد جوز هندی، فرد وارد شوک می شود. عارضه دیگر مصرف آن تجربه روان پریشی است که می تواند منجر به رفتارهای خارج از کنترل شود. میریستیسین موجود در جوز هندی موجب تغییرات بینایی و سرخوشی نیز می شود. در صورتی که این عوارض خطرناک را پس از مصرف جوز هندی، تجربه کردید، فورا به اورژانس مراجعه کنید.
تب و خشکی دهان
تب و خشکی دهان از عوارض دیگر مصرف زیاد جوز هندی هستند. این عوارض ممکن است گاه و بیگاه باشند یا به مدت چند روز پیوسته ادامه پیدا کنند. تب در صورتی که بالا باشد، موجب بی آب شدن بدن می شود چون فرد در شرایطی نیست که نگران افزایش دمای بدن خود باشد.
تپش قلب و سرخ شدن صورت
دکتر گیلورد لوپز رئیس مرکز مسمومیت جورجیا می گوید تپش قلب اغلب پس از مصرف زیاد جوز هندی اتفاق می افتد. مصرف زیاد این ادویه باعث افزایش ضربان قلب و سرخ شدن پوست صورت میشود. تپش قلب ممکن است ناگهان موجب مشکلات قلبی غیر قابل تشخیص شود بنابراین ممکن است مصرف زیاد جوز هندی منجر به وقایع قلبی مرگبار شود.
توهم و احساس وحشت
همزمان با توهم ممکن است احساس وحشت فرد را در بر بگیرد. این عوارض جدی نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. در این شرایط حتما باید به پزشک گفته شود که فرد چه مقدار جوز هندی مصرف کرده است.
منبع : kamoone1.wordpress